Priroda, tradicija, znanost i znanje.

Živjele majke!

Jeste li spremni za proslavu Majčinog dana druge nedjelje u svibnju

Poput svjetionika za obitelj ...

... prezaposlena i svestrana, sposobna za svakojake organizacijske akrobacije: to je, ukratko, slika majke koja proizlazi iz ispitivanja javnog mijenja. Njezin je lik postao čak legendaran, toliko da ju je slavio i sam rimski filozof Seneka u 1. st. poslije Krista, a i pojavljuje se u glavnoj ulozi u brojnim književnim, filmskim i glazbenim djelima svih vremena.

Ne samo mater familias, koja je ukorijenjena u nacionalnoj kulturi, već sve majke u svijetu stoljećima su središte osobnog i kolektivnog emocionalnog života, toliko da se Majčin dan obilježava u cijelome svijetu, a inicijativa je pokrenuta sredinom 19. stoljeća u Americi s njihovim blagdanom Mother’s Day.

Obilježavanje tog dana

... se toliko duboko usadilo u srca da je u razdoblju od jednog stoljeća taj dan postao državni praznik koji se obilježava druge nedjelju u svibnju: i naša ga je zemlja usvojila s entuzijazmom povezujući ga s kultom Blažene Djevice Marije, Majke par excellence. Stoga, povijest potvrđuje poslovicu: samo je jedna mama!

No, koje to osobine, prema anketama, imaju majke u Hrvatskoj? Hrvatice, u prosjeku, postaju majke ubrzo nakon navršenih 30 godina, što ih svrstava na sam vrh po zrelosti u odnosu na njihove vršnjakinje u drugim europskim zemljama, gdje se žene sve kasnije odlučuju za majčinstvo. Često je iskustvo majčinstva vezano za jedno dijete, kao što potvrđuje Izvješće državnog zavoda za statistiku o demografskim pokazateljima iz 2020. godine, prema kojem je fertilitet iznosio 1,24 djece po ženi. 

Iza tih brojki

su brojni i kompleksni čimbenici, među kojima se ističe posebnost ovog povijesnog razdoblja u kojem su se zbog pandemije mnoge žene morale suočiti sa nekim dodatnim preprekama pored uobičajenih poteškoća usklađivanja poslovnog i obiteljskog života.

Stoga zaista treba reći: po svemu sudeći, majka je još dragocjenija i vrjednija divljenja! Brojna istraživanja (među kojima je i ono u sklopu programa pod nazivom “Save the Children” o majčinstvu u Hrvatskoj iz 2021. godine) ne definiraju je bez razloga “akrobatkinjom, kraljicom multitaskinga”. No, i ne zamarajući se dodatno anketama, svakodnevno iskustvo zapravo potvrđuje njihovu sposobnost snalaženja u moru obaveza, gdje dolazi do izražaja njihova iznenađujuća sposobnost istodobnog obavljanja velikog broja poslova na najbolji mogući način. 

Tim nevjerojatnim ženama ...

Just posvećuje dar čistog dobrostanja: set “Puno nježnosti za nju!

U setu, elegantna dekorativna poklon kutija sadrži kozmetičku torbicu marke Mandarina Duck u ekokoži, toplih i profinjenih tonova, pažljivo dorađenu do najsitnijih detalja, i odabir formula za tijelo od 50 ml bogatih i topljivih tekstura. Baza je shea maslac, prožet trima mirisima neodoljivih nota: prirodni sastojci za dubinski nahranjenu kožu, iznimno baršunastu i mirisnu.

U setu “Puno nježnosti za nju”

majka će pronaći 3 proizvoda iznimno dostupna samo u ovom setu: Maslac za tijelo Vanilija i Pačuli, s otmjenim sastojcima toplih i začinjenih nota, balansirajućeg učinka, koje pruža iskustvo dobrostanja za sva osjetila; Maslac za tijelo Sandalovina, čije srce od sandalovine u sinergiji s brojnim probranim biljnim sastojcima, oslobađa miris koji poziva na sklad. Maslac za tijelo Palmarosa, Tamjan i Smirna bogat je ekskluzivnim esencijalnim uljima i biljnim ekstraktima, koji štite kožu i evociraju atmosferu vedrine orijentalnog štiha.

Za Majčin dan,

Justova ideja za poklon sigurnog uspjeha, koji obavija kožu mekoćom različitih ali jednako otmjenih i sugestivnih nota, kako bi se pozvalo majku da si priušti puno trenutaka dobrostanja i osjeća se sve ljepšom i bezbrižnijom.

Za još iznimniji dar, odaberite proizvod iz linije koja obećava svježiji i blistaviji izgled licu, bez obzira na dob: Vital Just je linija koja uključuje formule za čišćenje, zaštitu i jačanje kože lice. Za proslavu Majčinog dana onako kako to majke zaslužuju: u znaku potpunog dobrostanja! 

Kontakt

Zatraži kontakt radi informacija

Prijavite se na newsletter

Slanjem zahtjeva dajem svoju suglasnost za obradu mojih osobnih podataka, u svrhu slanja newslettera na e-mail, sukladno Izjavi o zaštiti osobnih podataka. Pročitajte Izjavu o zaštiti osobnih podataka.